Vælg en side
gbfb4

Hvis du selv skal i gang med at male en væg i hjemmet, så vil du nok gerne have, at det går godt. Der er heldigvis nogle få husråd, du kan følge, som skulle sørge for, at du kommer godt i mål. Læs med her, og bliv lidt klogere på, hvordan du får et godt resultat, når du skal til at male væggen derhjemme.

interiør, farver, farveudvalg

Vælg den rigtige farve

Du skal naturligvis først være sikker på, at du vælger den rigtig farve til din væg. Det kan være, at du gerne vil prøve at have én væg i rummet i en anderledes farve – det er en tendens, man ser i mange hjem lige for tiden, og det kan være med til at give rummet et ekstra pift. Hvis du gerne vil lege lidt med indretningen ved at male en væg i en bestemt farve, så kan du først tænke over, om der f.eks. er nogle møbler i huset, som farven skal passe sammen med. Det kan også være, der skal hænge nogle billeder på væggen, som ville gå godt sammen med en bestemt farve. Der er masser af ting, du kan overveje, når du skal vælge den rigtige farve.

Herudover bliver du nødt til at finde en sund og godkendt maling. Hvis du ender med at købe maling, som er sundhedsskadeligt, kan du ende med alvorlige sygdomme. Videnskabelige teorier har blandt andet bevidst, at maling, som indeholder tungmetaller som Xylen, kan fremkalde kræft.

Afdækningen

Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at være meget omhyggeligt med afdækningen, før du skal til at male. Sørg for at bruge noget godt malertape, så du er sikker på, at det holder. En god afdækning er fuldkommen afgørende for det endelige resultat. Derfor skal du tage dig god tid til at lave en ordentlig afdækning.

En ren væg

Det næste du skal sørge for, er, at din væg er ren. Det kan give et dårligt resultat, hvis du maler på en beskidt væg. Hvis væggen er beskidt, kan du bruge grundrens til at vaske væggen med. Når du har gjort det, skyller du derefter efter med rent vand. 

indretning, interiør, farve

Når du skal i gang

Det første du gør, når du skal begynde at male, er at male langs kanterne. Dette går du med en pensel – vent med at bruge malerrullen til du skal til at male et større område. Det er vigtigt, at du er lidt hurtigt, for du skal have malet kanterne over med malerrullen, inden de tørrer. 

Når væggen er malet

Når du er færdig med at male væggen, kan du, for at få et flot resultat, bagefter sørge for at køre malerrullen oppefra og ned på hele væggen. Dette skal du gøre, uden at tilføre mere maling på væggen. Hvis du gør det ordentligt og forsigtigt, så ender du med et rigtig flot slutresultat.

Afdækningen

Det er vigtigt, at du får fjernet afdækningen, inden malingen er helt tør. Dette kan nemlig være svært at fjerne, når først malingen er tørret. Når du har fulgt disse tips, så bør du have en flot og ensartet væg, du kan nyde lang tid fremover.