Vælg en side
gbfb4

Trænger dit hjem til noget nyt? Vil du gerne tilføre et frisk pust uden at skulle investere i nye møbler og flytte for meget rundt? Maling er en nem og billig måde at skabe nyt liv i dit hjem. Du har mulighed for at være lidt ekstra modig med farver og mønstre, og det hele kan ændres igen, hvis du bliver træt af det.

Farvede vægge

Én af de nemmeste måder at få farver ind i dit hjem på, er ved at male én eller flere vægge. Du behøver dog ikke gå amok i en skriggul farve. Støvede pasteller eller varme toner kan være smukke som baggrund til din stue, soveværelse eller kontor. 

Leg med forskellige udtryk og farver, kast dig over mønstre eller få en professionel maler til at male din yndlingsudsigt – for eksempel udsigten fra Aalborgtårnet. Efterfølgende kan dy eventuelt lave en billedvæg ovenpå den farvede væg, så din yndlingskunst hænger på en smuk farvet baggrund.

Farvede gulve

Et andet sted, du kan lege med maling, er gulvene. Har du mange og eventuelt farverige ting i dit hjem, kan du male gulvene hvide og dermed skabe en rolig ramme omkring din indretning. Har du derimod mere nedtonede farver i dit hjem og en minimalistisk indretning, kan gulve i en støvet pastelfarve skabe lidt diskret liv omkring din boligindretning.

Er du modig kan du også her lege med mønstre og forskellige silhuetter. I så fald bør du holde dig til de lidt støvede farver, så det ikke bliver rodet at se på.

Ekstra lir i boligindretningen med maling

Er du ikke til maling af de store flader i hjemmet, kan du i stedet arbejde med de små detaljer. Mal køkkenskabene og udskift håndtagene. Mal jeres kommode og tapetser det indvendige af skufferne med farverigt eller mønstret tapet. Mal en eller flere af dine døre i en vild farve, eller gå med en dyb farve for mere pondus og volumen.

Sådan får du succes med malingen derhjemme

Du skal afsætte god tid, hvis du gerne selv vil male. Møbler skal flyttes rundt, der skal dækkes af, og malertape skal sættes. Og så er det alfa og omega, at du rådfører dig med en malerforretning forinden. Du skal nemlig både have det rigtige udstyr og den rigtige maling til lige netop det malerarbejde, du skal udføre.

Mal i dagslys, hvis det er muligt, og tjek vægge og gulve efter for fejl, før du går i gang. Du er nu klar til dit kreative maleeventyr. God fornøjelse.