Vælg en side
gbfb4

Fra tid til anden skal en bolig males på indersiden. Det kan være fordi I godt kunne tænke jer at få en ny farve på væggen, en ny stemning og et nyt udtryk. I et lidt mere lavpraktisk henseende kan det også bare være fordi det gamle lag maling er ved at skalle af og bare har brug for en opdatering. Det er selvfølgelig ekstra relevant at få malet nogle af væggene, hvis man lige er flyttet i et nyt hus. For det første er der større chance for, at det er en smule afdanket, men det kan også være, at man bare har lyst til at give sit nye hjem noget mere personlighed.

maling

Gør det selv

Det kan man nemlig gøre med en lidt atypisk farve på en væg eller i et rum. Fordi farven på væggen har så meget at sige for det visuelle udtryk i et rum, kommer det også hurtigt til at dominere stemningen i rummet eller i hele huset. Sørg derfor for, at i maler væggene i lyse farver. Det giver en bedre stemning, men det er også med til at gøre rummene i jeres hjem lysere og synes større.

Desuden har det at male væggene den fordel, at det er noget, som man sagtens kan gøre selv. Selvom i måske ikke er familien, der ville tage imod et håndværkertilbud med kyshånd, så kan de fleste overskue at skulle male en væg eller to. Det kan mindre børn sågar hjælpe til med. Hvis I har en hel del vægge, der skal males, kan I derfor med fordel gøre det til et projekt for hele familien. Sådan noget kan nemlig virkelig være med til at knytte familien sammen. 

holde i hånden

En tæt familie maler sammen

Lige pludselig har man et fælles projekt og et fælles mål. Desuden er man tvangsindlagt til at stå sammen og arbejde i ret lang tid ad gangen, og det avler helt naturligt nogle lidt dybere samtaler, end man ellers lige kommer forbi i hverdagen. Der er altså plads til, at alle kan blive set, når man alligevel bare står og maler væg, som trodsalt er en aktivitet, der ikke kræver særligt meget tankekraft. Det gode ved, at man er i gang med noget samtidig, er imidlertid, at det aldrig bliver akavet, fordi man altid har noget praktisk at vende øjnene mod.

Det er ikke sikkert, at det endelige resultat er lige så kønt eller lige så hurtigt færdigt, som hvis man havde ladet en professionel maler male alle væggene. Til gengæld har det været en aktivitet, der har knyttet hele familien tættere sammen, og så kan man i fremtiden mindes det med et smil, når man ser de lidt for tykke lag maling, man fik klasket på.