Vælg en side
gbfb4

Et hjem skal per definition gerne være personligt. Først og fremmest er det selvfølgelig der man bor og bruger rigtig meget tid, og derfor er det selvfølgelig helt naturligt, at man sætter et personligt præg på stedet. Både rent praktisk, fordi man bruger det, men også i hvordan stedet ser ud og bliver pyntet. Det viser sig faktisk, at det er enormt vigtigt at sætte sit præg på sit hjem, også selvom man bor flere mennesker sammen. Ellers føler man sig ganske enkelt ikke tryg eller til rette i sit eget hjem, hvilket selvfølgelig ikke er ideelt. 

Derudover gør det også bare et sted pænere og mere indbydende for eventuelle gæster, hvis man på hjemmet kan se, hvem der bor der, og hvilken type mennesker de er. Det handler imidlertid ikke kun om, hvordan man indretter huset, eller hvordan man pynter reolerne og vindueskarmene. Man kan i allerhøjeste grad også gøre et hjem mere personligt ved hjælp af malerrullen.

maling

Skab en stemning

Et hjem kan nemlig virkelig ændre karakter alt efter hvilken farve væggene har. Maler man væggene hvide, giver det rummene en rummelighed, som ikke var der før, og det ser i det hele taget meget moderne ud. Det er dog også en smule neutralt, så hvis du virkelig har lyst til at sætte dit præg på hjemmet, bør du overveje andet end hvid. Sørg dog for, at det er en lysere farve. Hvis du bruger en mørk farve, gør det med det samme rummer mere dystert, og det har mere eller mindre den modsatte effekt af at male det hvidt. 

Du kan dog sagtens male et rum i pastelfarver, og dermed give det en enormt hyggelig og unik stemning. Det er nemlig det, en bøtte maling kan gøre ved et rum. Fordi det fylder hele rummet uden at optage noget plads, kan farven på væggen virkelig være stemningsgivende for hele rummet og endda hele huset.

rød væg

Amatør eller professionel?

Hvis du ikke har mod på at male hele huset eller et helt rum, kan det faktisk også være enormt pænt bare at male en enkelt væg. Det kan nemlig være stemningsgivende på samme måde som hvis man havde malet hele rummet. Det er dog ikke nødvendigvis lige så krævende eller så dominerende. I stedet giver det en kontrast, og det er med til at give rummet og hele hjemmet en anden dynamik.

Hvis det bare er en enkelt væg, der skal males, kan du nok sagtens selv gøre det. Er det imidlertid et rum eller samtlige vægge i hele huset, du gerne vil male, bør du overveje at få en professionel maler til at gøre det. Først og fremmest er de bare hurtigere og mere effektive. Derudover ender det endelige resultat også med at være bedre, men du har stadig sat dit helt eget personlige præg.