Vælg en side
gbfb4

Synes du nogle gange, at dit hus ligner noget direkte ud af et boligkatalog – men ikke på den gode måde? Går du nogle gange rundt derhjemme og føler, at du ligeså godt kunne bo på et hotelværelse? Især hvis du lige er flyttet ind, kan dit hjem godt virke meget upersonligt, men mange lever også flere år i et hus, som de ikke føler, er hjemmet for dem, fordi boligindretning simpelthen ikke er en prioritet for alle. Derfor kommer der her 3 måder, hvorpå du kan gøre dit hjem personligt. 

Skru op for farverne

Mange vægge males hvide, når huset skal sælges, fordi farven er neutral, og den åbner rummet. Hvide vægge i et moderne hus kan dog godt blive lidt hospitalsagtigt, fordi kanterne er skarpe, og der tit er mange vinduer for at bringe lys ind i rummet. Målet med et rum, især hvis det i forvejen er småt, vil være at få det til at virke større og det gør hvide vægge rigtigt nok. Derfor er det ikke nødvendigvis en god ide at male alle væggene en anden farve – men hvordan bringer du så farve ind i hjemmet? Med en kontrastfarve. Vælg en væg, og mal den i din yndlingsfarve. Dette behøver ikke være neon grøn eller noget andet vildt, det kan blot være en mørk grå, som skaber kontrast, og befrier rummet fra dets neutralitet. 

Gør det selv

At male en hel væg kan godt være et stort projekt. Møblerne skal flyttes, gulvet dækkes til, kanterne tapes af og så skal der selvfølgelig males. En anden måde at forvandle en væg på er med et stort maleri – men store malerier er dyre. Heldigvis, kan du nemt gøre det selv. Et stort lærred er skræmmende i starten, men de fleste kan lave et flot abstrakt maleri, og der findes mange teknikker, der kan bruges, hvis du er nybegynder. For eksempel kan du starte med at fortynde noget maling og hælde det ud på et lærred, hvorefter du trækker snore med en anden farve maling rundt på maleriet. Eller du kan lægge forskellige farver maling i den ene ende og trække dem hen over lærredet for at skaber linjer af forskellige farver. Der er uendeligt mange muligheder, og det handler blot om at være kreativ. 

Pynt, nipsting og mere pynt

Lyder begge disse projekter for store, er der ikke andet for, end at du må dekorere med forskellige nipsting, som bringer dit hus personligheden frem. Find dine gamle pynteting, køb nye, undersøg genbrugsbutikker og så videre. Igen er mulighederne uendelige, og du kan gøre det på lige den måde, der passer bedst til dit hjem. Finder du ikke de helt rigtige nipsting, kan du altid justere dem en smule og give dem et ekstra personligt touch.